søndag 19. mars 2017

Piet Mondrian og fargekontrasten

Piet Mondrian var en nederlandsk maler som levde fra 7. mars 1872 til 1. februar 1944. I kunsten til Mondrian fokuserte han på de tre reneste fargene som da er primærfargene, i tillegg til de rette strekene som lagde rektangler og kvadrater. Han kalte stilen sin for «nyplastikkisme». Piet’s kunst var da veldig preget av kubismen og modernismen.


Mye av kunsten til Mondrian har gjort preg på alt fra mote til hus i dag.


Jeg valgte selv å lage et bilde som skulle ligne men ha mitt eget design. Jeg følte oppgaven var ganske rammet, samtidig som jeg ville tenke litt utenfor boksen og gjorde det samme som Mondrian, bare ved å få inn en figur på en ny måte.



søndag 12. mars 2017

Motetegning med komplementær-kontrasten

I denne øvelsen skulle vi designe moteplagg til dame og mann. Valgfritt tema, vi måtte være kreative i utvikling av plaggene. Linje, form, dekor, symmetri/asymmetri, detaljer, mønster, snitt, valør.


Når vi hadde laget flere skisseideer til ulike plagg skulle vi velge 2 til dame og 2 til mann. For så å velge oss 2 ulike kontraster som vi anvendte på 2 ulike par. Mann og dame utgjør en helhet/par. Disse skulle farge-settes med fargeblyantene vi har i komplementær-kontrasten. Kroppen er 3 dimensjonal og skulle gjerne ha ulike valører for å skape volum. Dersom vi ønsket kunne vi tilslutt bruke vann for å få en akvarell effekt. Detter skulle vi teste ut først.

Jeg valgte fargene grønn og rød og blå og oransje. Disse er komplementære fordi de er på motsatte sider av fargesirkelen. De fremhever derfor hverandre best, men det er likevel noen farger som har mer dominans. Dette er for det meste de varme fargene som gul og oransje, disse trenger da komplementær-fargen for og dempes litt.    


fredag 17. februar 2017

Sirkler i hverdagen

Jeg fikk i oppdrag og finne den geometriske formen sirkel. Sirkel kommer fra ordet "Circulus", som er en diminutiv form av "circus", som igjen betyr ring. I starten var det knyttet til det fysisk objektet, men etterhvert ble ting som hadde ring-formen brukt. 
Jeg fant mange ting kun innenfor byggets området.


fredag 3. februar 2017

Lampeprosjekt

Oppdrag:

Du skal produsere din egen lampe- den skal kunne lyse og ikke være brannfarlig.
Vi skal designe hengende lysobjekter i papir og blomsterdekoratørene i botaniske materialer. Elevene ved Elektro vil samarbeide med oss om opphenging i vestibylen.
Åpen dag ved Lier vgs. er 01.02.17. og det er ønskelig å markere mangfoldet og kreativiteten, slik vi arbeider i Design og håndverk.
La deg inspirere av papirets mange muligheter: origami, papirbrett, klipp, stensil, åpen og lukket form, grunnformer, volum, spiss, rund, lys, skygge

Utføring:

Vi startet med å finne inspirasjon og finne ideer som vi brukte til et moodboard. Ut ifra dette moodboardet lagde vi forskjellige prøver som vi deretter limte/teipet på like store sorte, firkantede lapper. Jeg tenkte mye på skygge i forhold til noen og mere på utseende på noen andre.






Jeg valgte prøven jeg likte best og prøvde på tykkere kartong og lagde modell av tynt papir i mindre størrele.


Jeg valgte å skrive ut malen i stor størrelse på alle syv arkene så det skulle bli enklere for meg å klippe, kutte og fortsette. Jeg valgte også denne formen fordi den er klassisk og da får et moderne preg pga de geometriske formene. Når jeg hadde kuttet ut den første spissen av stjernen tegnet jeg bare imellom hver geometrisk form over på neste så det skulle gå litt fortere med utkuttingen. Ved brettekantene er det snittet slik at den fikk en fin og rett brett. Denne delen av prosessen tok så lang tid at jeg ikke fikk tid til å kutte i alle og valgte derfor at det ble finest med bare halvparten. Jeg limte delene sammen først med rx-lim, men byttet til limpistol fordi dette (som det meste) tok ganske lang tid.


De andre trengte å lage en type holder for lampen deres, for å holde den på lysledningen. Men siden min lampe er en stjerne holder den seg rundt uten å trenge en slik plate. Lampen er også brannsikker.